måndag 21 februari 2011

Tips på halltapeter önskas!

Vi har nästan valt alla tapeter till huset men kök och hall fattas fortfarande. Köket har jag mina idéer om, lite 50-tals stil tror jag. Vita luckor, blommiga tapeter som gärna får gå i pastell/turkos/rosa/vit. Pastelliga detajer, porslinsdiskho osv.

Hallen har vi tänkt något stormönstrat - möjligtvis något som har med naturen att göra och med ljus bakgrund. Här behöver jag tips!!!! Jag har inte tid att gå i affärer eller sitta i timmar på nätet för att leta, men det finns andra som har. Tipsa mig gärna om fina tapeter.

tv-rums lampa :)

LampGustaf Tennessee
Länge sedan jag tog mig tid att titta efter inredningsdetaljer - den här var mycket fin - tv-rummet möjligtvis.

fredag 18 februari 2011

Inför helgen

Den här helgen gäller det att ha pli på sig.
Jag måste bli klar med tv-rummet innan tisdag. Jag vill även hinna klart
alla garderobsdörrar o målat en toadörr innan torsdag, men det är ganska orealistiskt.
Emil har livat ställa upp i helgen men Nelli har sin gymnastik o Maja behöver min stimulans så det är inte bara att köra på heller.

Men varför ligger hon o bloggar nu kn man fråga sig? Är barnen vakna? Nej nej-hosta!!!!

onsdag 16 februari 2011

annars då?

Helt otroligt, det här är första kvällen sen den 14 januari som jag kan sitta på kvällen och skriva lite i bloggen som inte har med rusten att göra. Ikväll är jag husledig. Emil ville iväg med en kompis och hur kan jag säga nej när killen har suttit hemma nästan varje kväll i 1 månad - han är guld värd (av fler anledningar så klart).

Annars då?
Jag missade att betala in avgiften för högskoleprovet i tisdags - mycket dumt. Nu har jag bara betygen att kvala in på till hösten och det är ju frågan om dom håller. De är höga men tillräckligt höga??

Annars då?
Tidigare började jag skriva om mat - MAT, vad är det skulle jag villa skriva. Jag har inte ätit ordenligt lagad mat på en månad, om inte längre. Korv och makaroner, köttbullar och makaroner, strips och korv, chickenbits, pannkakor osv. Jag längtar efter att slå upp en kokbok och laga långkok, lasange, hemmalagad kinamat.
Jag vill baka bröd!!!!!

Annars då?
Jo, jag är så inne i mina barn och min rust att jag nästan missade en stor revolution i Egypten - ingen resa. Det kom som ur det blå för mig, men det blev ju ännu bättre nu så det kanske var meningen så. Men, normala samtal med vuxna och världen skulle nog göra lite nytta.

Annars då?
Jo, nu äntligen ska jag kolla på film. Jag ska se "slutet" på "not forgotten" som vi började se för 2 veckor sedan. Till det ska det ätas popcorn :)
bye bye

söndag 13 februari 2011

helgens händelser

Den här helgen har gått superfort! Hela fredagkväll gick åt att vänta på att Moa skulle komma - tågen var försenade pga snöstormen. Halv nio var hon här så då var det bara att äta och sova typ.

Lördag morgon började med Nellis gymnastik kl. 10. Under tiden körde Micke och Sandra Nellis fiskar :) till nya huset och hjälpte mig med att göra iordning vattnet ordentligt. Jättekul med fiskar faktiskt. Efter lunchen åkte vi till zooaffären för att köpa sten (jeeesus va dyrt det är med sten!!!) men ska det va, så ska det va.
Lite jobbat blev det på eftermiddagen men inte mycket - strips och chickenbits sen barnen i säng. Moa och jag slängde oss i bilen med lite grejor och åkte till huset för att jobba. Jag blev nästan klar med Majas rum. Moa målade i sitt rum och pysslade med sina kläder i sin byrå hon målat själv.

Idag söndag blev en toppendag. Nelli fick sina fiskar och blev supernöjd. Hon sprang omkring som en tok, skrattade och busade. Ville så klart mata (viktigt att inte mata ihjäl fiskarna Therese!)
Vi åt lunch där och sen kom pappa och Majbritt för att gratta Nelli. Hon fick "gubbar" till dockhuset och lotsasmat. Vi fikade och lekte innan vi gick hem när Moa skullle till tåget.

Mamma kom förbi nu på kvällen och stannade till barnen var lagda och jag skulle till Huset igen. Det var roligt att visa upp alla framsteg. Jag gjorde klart Majas rum och spacklade klart Emils och lite i tv-rummet. Sååååå tråkigt att spackla och slipa, men för ett bra resultat = mycket nödvändigt.

Här kommer lite bilder från helgens jobb och händelser.

Grumligt akvarium innan det lagt sig.


Majas rum innan wallies kommer på tapeten.

måndag 7 februari 2011

uppdatering

I går tänkte vi om - lackningen av v-rumsgolvet blev inte så bra så vi bestämde oss för att måla det vitt. så det har jag gjort idag, sista strykningen i morgon. Jag tror att det blir riktigt bra. Kolla inte på golvlisten nu, den målar jag sen :).
Jag har lagt klart golvet i båda hallarna - det blev kanon.
Tapetserat klart vårt sovrum, nu är det bara att skära till mattan - nöjd! Det blir ett mysigt rum. Mattan är så mjuk att gå på att man nästan känner att sängen är onödig.

Imorgon börjar jag tapetsera lekrummet - det går nog ganska fort tills jag kommer till fototapeten, då krävs lite koncentration.
Annars känns allt bättre och bättre, jag är verkligen ivrig att få flytta in snart.

tisdag 1 februari 2011

glömde - HATAR EGYPTEN!!!!!!

usch, för hantverkare!

Fy vad trist - ikväll har jag spenderat all min tid med att slipa och spackla om hallgolvet pga att målarna inte täckt golven... är det meningen att man ska behöva få extra jobb pga deras slarv?? Jag hade tänkt tapetsera nästan klart vardagsrummet nu ikväll men istället fick jag göra dubbeljobb. Jag hoppas kunna lägga hallmattan inom kort så nästan alla golv är lagda, det är ju grunden.

Sen förra helgen har detta gjorts

  • taklister och fönsterlister målade i v-rummet klart =jätteskönt!
  • moas rum tapetserat
  • Halva v-rummet tapetserat
  • Golv spacklat och slipat i båda hallarna
Hmmmm... den listan var inte lång, men jag har slitit som ett djur. Veckans plan ser ut så här:

  1. Onsdag lunch - börja lägga golv i hallen
  2. onsdag kväll - fortsätta men golvet - ev. bli klar
  3. torsdag fm - fortsätta tapetsera
  4. torsdag kväll - bli klar med tapetseringen i v-rummet
Fredag är förhoppningsivs Jari hemma så då får vi göra en gemensam plan - skönt med lite fler vuxna som kan jobba.

kalasdags.... vad innebär det nu för tiden?

I helgen fyller min minsta dotter 7 år - HIP HIP HURRA! Helt otroligt att hon är så stor, min minsta lilla bebis <3 En re...