måndag 5 oktober 2015

en vanlig Måndag...

Tänkte beskriva en vanlig måndag i mitt liv.

Klockan ringer vid 6.35. Jag snoozar aldrig utan tar mina kläder och går ut ur sovrummet för att klä på mig. (Maja ligger i min säng så jag vill inte väcka henne, hon kommer fortfarande in varje natt).

Går ner, går ut på gården med Stella lite snabbt. Plockar fram frukost (3 ostmackor) och tar en kopp kaffe, och en till och en till... och ibland ännu en till.

Barnen vaknar och de får klä på sig (Maja vill gärna att jag är i hennes rum men HON väljer) innan de kommer ner och äter frukost i soffan - mamma fixar!
Ser och hör Moa pipa hej då, när hon går till bussen 7.45 utan frukost.

8.00 Kör barnen till skolan och förskolan. Förhoppningsvis vaknar Emil och kör sig själv till skolan medan jag är borta, annars blir det till gammal hederligt tjat när jag kommer hem igen.

8.30 Hemma igen, ger hunden mat och stationerar mig framför datorn och plugget tills jag ser i kors och måste äta innan jag svimmar.

Har jag en matlåda så äter jag den annars blir det ett par äggmackor och en lunchpromenad med Stella. (Tur att man har en hund så man lär röra på sig).

Plugga vidare men nu mer okoncentrerat. Kanske har jag en massagekund inbokad - ett skönt avkopplande stund tycker jag.Kl 15 börjar jag hämta barn igen - först Nelli på fritids och sen Maja på förskolan (hon vill oftast ha en kompis med hem).

Hemma igen till 16. Laga mat - äta mat - diska. (Det här är en bra dag då jag hunnit handla mat under helgen).
Skickar Nelli till att byta om till gympakläder och fixa vattenflaska.

Strax före 18.00 packar vi in oss i bilen igen också vi åker till gymnastiken med Nelli. Hem igen.

Kanske sitter vi ner en stund i soffan tillsammans jag och Maja och läser posten eller någon tidning. 18.45 in i bilen igen och hämta Nelli på gymnastiken. Kanske kör vi hem Majas kompis på vägen.

Hemma ca 19.15.
Kvällsmacka framför TV:n.
19.30 i bästa fall - Borsta tänderna och Nelli läser sin läsläxa.
Läser för Maja, sjunger.
Läser för Nelli, sjunger.
ca 20.30-21 är nattningen klar. Ut med Stella och sen är jag är redo för.....
NATTINATT!

Nälå, en kvällsmacka och en titt på någon serie jag följer på netflix avslutar oftast dagen. Just nu har jag precis börjat på Suits, verkar helt ok.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kalasdags.... vad innebär det nu för tiden?

I helgen fyller min minsta dotter 7 år - HIP HIP HURRA! Helt otroligt att hon är så stor, min minsta lilla bebis <3 En re...