söndag 2 mars 2014

1 år in i utbildningen

Nu var det drygt 1 år sedan jag skrev mitt senaste inlägg där jag berättade jag att hade bestämt mig för att bli barnmorska. Tiden har gått fort. Nu har jag gjort mitt första år på sjuksköterskeprogrammet och påbörjat mitt andra. Jag har tagit tjänstledigt från mig jobb men jobbar lite extra ibland. Man blir inte rik av att studera, det kan jag lova.
När jag sen är färdigutbildad har jag gått 8 år på högskola, 1 år eftergymnasial utbildning, 3 år gymnasium, 9 år grundskola = 21 år i skolan.

Jag har i alla fall inte ångrat det jag påbörjat utan ser min framtid med spänning.

Familjen då... hur tar dom förändringarna?

Småflickorna märker nog ingen skillnad. De går ju på förskolan som tidigare. Lite lättare tider kan jag tycka, ofta är de där från 8-15. Det blir inte lika många tidiga mornar när man pluggar.

Tonåringarna har det också enklare när jag pluggar. Jag har lättare för att köra dom till skola (om det behövs), väcka dem på mornarna, påminna och hjälpa till med läxor och mer tid om dagarna. Skönt! Det behövs för både dem och mig.

Maken jobbar borta på veckorna som tidigare och känner inte av mitt pluggande mer än på månadsinkomsten :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kalasdags.... vad innebär det nu för tiden?

I helgen fyller min minsta dotter 7 år - HIP HIP HURRA! Helt otroligt att hon är så stor, min minsta lilla bebis <3 En re...