måndag 27 april 2015

Livets pussel

Förmåga att organisera är en fördel för en mamma/kvinna/fru som är ensam på veckorna, har 4 barn, en hund, 100% skola, extra jobbar som både omsorgspersonal och massör och godman åt ensamkommande flyktingbarn. Hela mitt liv är ett pussel som måste lösas, vecka för vecka. Det är barnvakter, hundvakter, tid till nöjen, planering av mat (som mest blir korv och makaroner nu för tiden), hämtningar och lämningar till fritidssysselsättningar och kompisar.. och konstigt nog så räcker jag till :)

I sommar kommer jag att jobba på en förlossningsavdelning som undersköterska för att känna efter om det verkligen är barnmorska jag vill bli. Jag ser sjuuuukt fram emot den 8 juni när jag börjar. Det är första gången jag VILL jobba hellre än att vara ledig, trots att jag kunde vara hemma med familjen. Tacksam för att jag fortfarande är "Therese" inte bara mamma och fru. 
Men, det finns alltid ett men... att fixa barnvakt de 4 veckor innan min make får semester är inte det enklaste. Alla kvällar måste fyllas, samt hundvakt alla dagtidsdagar. 

Som sagt livets pussel!


torsdag 16 april 2015

Hjälpa till på något sätt...

Jag har alltid haft ett driv att vilja hjälpa till. Tidigare kunde det vara att städa efter en kräftskiva...eller sälja kakor åt skolklasser.. eller köpa jultidningar av barnen, föra människor samman genom olika evenemang.... men det var bara ett sökande efter hur man verkligen hjälper till där man behövs, på riktigt.
Sedan augusti 2014 har jag agerat som god man åt ensamkommande flyktingbarn. Jag har haft ett ganska enkelt ansvar från början då pojken jag ansvarat för bor med sina släktingar och får sitt emotionella stöd därifrån. Men jag har ändå känt att jag hjälpt honom mot målet att kunna leva ett bättre liv. Förhoppningsvis med sin familj till slut.
I februari fick jag ett nytt uppdrag. En tjej från Etiopien har kommit till byn utan sina föräldrar och hon bor på ett ungdomshem. Det ger mig en ny utmaning - att ge stöd från alla håll, både praktiskt och känslomässigt. Jag visar henne allt fina med vårt land och gör mitt bästa för att hon ska få stanna i Sverige.
När vi åker omkring och jag berättar om Sverige så får jag en känsla av stolthet som jag inte trodde fanns där. Jag ser med öppnare ögon på naturen, landskapen, människorna, egenheterna som finns i vårt land. Jag känner mig tacksam.



kalasdags.... vad innebär det nu för tiden?

I helgen fyller min minsta dotter 7 år - HIP HIP HURRA! Helt otroligt att hon är så stor, min minsta lilla bebis <3 En re...