måndag 27 juni 2011

Stora tjejen (?!)

Tiden går, det blir så tydligt när det händer stora saker hos de små liven. Igår slutade Nelli med sin älskade napp. Det var något som vi gruvat oss för eftersom hon verkligen har varit såååå kär i sina nappar.
Jag bestämde mig för att köra "presentmetoden". Det innebär att varje gång de första 2-3 dygnen hon blir ledsen/hysterisk efter nappen så får hon öppna en present. En dyr investering men väl värt det.
Nu har det gått ett dygn och det har inte varit hälften så jobbigt som jag trodde det skulle bli. Hon har öppnat två presenter. en efter em-luren igår och en i går kväll i sängen.
Det här kommer att bli bra :)

lördag 11 juni 2011

kommunikation

Tänk att det ska vara så svårt med kommunikation. Hur kan det komma sig att två människor som pratar med varandra inte förstår vad den andra säger?
Handlar det om ordval, tonfall, förutfattade meningar, vad man vill höra, sinnestillstånd....
Att prata med någon som inte lyssnar är som att prata till en vägg. Den frustration som byggs upp inom mig är enorm. Egentligen borde jag låta den pysa ut och ersättas av nya tag, nya försök och viljan att lyckas men när det blir för mycket så har jag inte förmågan att fortsätta försöka utan jag äts upp av negativitet och den släpper inte taget.
Distans är det som krävs men varför har jag så svårt att släppa taget?

onsdag 8 juni 2011

svag! (?)

Jag är en svag mamma.
Igår kväll somnade Maja snabbt och lätt. Jag kör "4 minuters metoden". Om jag sitter bredvid henne hela tiden så somnar hon aldrig, men går jag ut så blir hon ledsen och när jag kommer in igen så lägger hon sig i sängen självmant som en fällkniv och försöker sova. Förr har jag då stannat i rummet tills hon somnar men det tar längre och längre tid. Nu har jag börjat att gå ut så hon får somna när jag inte är i rummet. Det går jättebra och hon lär sig sååå snabbt.

Varför är jag då svag?
Jo, inatt gav jag henne bröstet. Inte i min säng utan i fåtöljen vid hennes säng. Jag var så sprängfylld med mjölk att inte stod ut. Hon åt och somnade på momangen. Men när hon vaknade idag kl 4.40 ¨så blev det krångel. Av ren reflek tog jag henne till min säng.... ja, då vet vi ju alla hur det blir - Gooood morgon, suck!

tisdag 7 juni 2011

Operation Maja sova hela natten

Det är som om hon kommer p sig själv i sömnen att "just ja, jag skulle ju inte sova" efter drygt en timmes smek, skak ut ur rummet, in i rummet har jag fått henne att somna ett par- tre gånger men efter några minuter vaknar hon igen.
Hon har fått vatten i flaska 2 gånger och det har hon gillat. Fläkten är på så det är svalt o skönt i sängen. Jag ger inte upp den här gången, det måste gå
Hur ska jag få henne att slappna av helt är frågan??

kalasdags.... vad innebär det nu för tiden?

I helgen fyller min minsta dotter 7 år - HIP HIP HURRA! Helt otroligt att hon är så stor, min minsta lilla bebis <3 En re...