måndag 30 maj 2011

Äntligen

Så har vi äntligen köpt en bil! Det blev inget glastak men jag får överleva ändå. En BMW 525 facelift - känner mig som en kung på vägen :)

Idag har majbritt varit barnvakt i ett par timmar till båda trollen. Det gick faktiskt bra. Maja ville till och med upp i knä och hon grät inte alls mycket, ruskigt skönt. Det börjar släppa nu. Hela vägen hem satt hon och diggade musik o käkade äpple. När vi nästa var hemma slocknade hon mitt i en digg :)

Imorgon blir det vårfest på dagis, det ser jag verkligen fram emot.

lördag 28 maj 2011

Det gick ju bra

Igår var jag på min första "utekväll" sen Maja föddes. Personalfest på Living room. God mat, rolig och fin underhållning..... men lite lamt. De flesta gick tidigt, jag som taggat igång ordenligt. Vi var 5 st kvar kl 23.30. Vi gick vidare till Mulligans, där det var ett rackarns hålligång men det var liksom för sent att gå på den linjen då. Vi softade lite och åkte hem vid 01. Maja hade inte ens vaknat på hela kvällen utan vaknade första gången vid 2.30. Det var säkert för att Jar i nattade henne.

Idag var vi på mios dop - jättefint och avslappnad mottagning efteråt, det är viktigt. Vi var som vanligt typ sen... inte mycket men kanske 30 sekunder efter dom börjat med klockorna kommer vi. Pinsamt, man ska vara i tid till såna saker!!!!

Ikväll är Jari ute på stan - åker raggarbil och dricker öl.... jag är supertrött idag fast jag knappt drack igår så chips och lite film har varit perfekt nu på kvällskvisten. Såååå trött nu så det blir nattinatt.

onsdag 25 maj 2011

Rapport

Igår var det första dagen som Maja var utan amning HELA dagen. Hon somnade på kvällen utan att amma (åt lite gröt och liiiiite macka). Hon vaknade vid 23.30, lite för tidigt men jag ville inte lita på att hon var mätt så hon fick komma upp och äta då. Sen har väl natten inte varit riktigt bra. Jag glömde att sova med tröja så hon har letat upp tuttarna ett antal gånger. Ja ja, men idag blir det ingenting. Om jag kan amma en gång på natten och en gång på morgonen så är jag SUPERNÖJD.

Igår kväll hade jag ett litet Tupperwareparty här hemma. Maten vi lagade blev inte lyckad - det visar att man MÅSTE göra recepten först innan man demar dom :) Annars var kvällen lyckad tycker jag, många skratt (det är viktigast för mig). Kul att lillebror kom hit, det är inte ofta.
Sandra hjälpte mig att "ta bort" en zebraciklid som hade fel på simbllåsan. Förca 3 veckor sedan hjälpte pernilla mig med den förra zebraciklidhanen som ockå hade fel på simblåsan. Varför???
Nu behöver hon en kille.




Ikväll ska jag hem till Lana och dema. Det ska bli kul att se hur hon har donat till det hemma, det var länge sedan jag var där.

måndag 23 maj 2011

Stryker vi mannagrynsgröt från listan

Check

inte det lättaste inte

Att det ska vara så svårt att få människan att prova på något nytt!? eller gammalt kanske jag ska säga. Tupperware har verkligen dåligt rykte här än. Jag måste visa på att det kan vara jätteroligt på ett Tupperwareparty. Jag ska försöka dema riktigt roligt så att fler vill ha - som ringarna på vattnet liksom.

Idag är det fler saker om inte är lätt. Jag har bestämt att sluta amma. Nu ikväll somnade Maja utan att tutta först. Hon åt kvällsmat vid 18-tiden och sen en kvällsmacka kl 18.45. Hon vill ju inte ha välling, gröt eller ersättning... då lär det väl bli mackor då.
I morgon Mia ska jag prova ditt tips, mannagrynsgröt. Jag hade helt glömt bort det. Den som provar får se.

Hör ni det - Den som provar får se! annars vet man ingenting. ;)

söndag 22 maj 2011

Tupperware undersökning

Av alla mina 10 röstare :) var det bara 1 som tycker Tupperware är tantburkar, det är lovande! Men ni alla 4 som vill ha en demoträff, hör av er vet ja! Jag sitter bara och väntar på just dig :)

Och ni 4 som vill gå på en träff - kom hem till mig på onsdagkväll för då har jag träff här. Om chefen ringer så får alla gästen en present också - inte helt fel.

Idag ska jag iväg på en demonstration - riktigt roligt! Hoppas på fler intresserade så bollen rullar lite snabbare.

torsdag 19 maj 2011

Sötisarna

cykelkärra - vilken fantastisk uppfinning :)

Idag gjorde jag det - jag köpte en cykelkärra. Det blev kanonbra! Flickorna fick plats, satt bekvämt, såg ut när vi körde, kärran är tippsäker och den var inte alls tung att dra.
Min tanke är att vi kan åka t.ex. upp på stan och sen haka av kärran och då använda den som vagn. Barnen kan somna i vagnen utan att jag behöver väcka dom när vi kommer fram.

Det går snabbt att ta sig över hela stan utan att behöva använda bil (den är ju nästan mindre än cykelkärran)

tisdag 17 maj 2011

tar tag igen

Idag har jag börjatt måla öppna spisen vit. Det är dags att det börjar hända lite saker här hemma. Om maja vill släppa tutten så tänker jag åka och köpa lister till väggpanelen i hallen också, vi får hoppas då.


Jag fick reda på på tupp-mötet i går att "de" vill att man ska hålla ett hemmademo v.21. Stoooor burk till mig och chans till gratisgåvor tillgästerna om Mona drar upp min lapp ur skålen onsdag :)
Vi får se om jag lyckas locka lite gäster med smak och pratkväll onsdagen den 25 maj. En trevlig tillställning med sällskap om inte annat, ovanligt för en onsdag. Mina kvällar är ju rätt ensamma, både på gott och ont.

söndag 15 maj 2011

Sov då!

Ligger o kan inte somna, hur bra är det på en skala? Jag kommer att få sota för det big time imorgon. Jari snarkat som en tok, men åker i morgon o blir borta 2 veckor, inte kul!!!

Idag har vi handlat de sista kläderna inför fotograferingen, såååå fina kommer de att bli mina små :)Nelli o maja har klänning, Moa en byxdress o emil chinosshorts o vit piké tröja.
Somrigt tema alltså.

Måste nog gå upp en kortis för att bryta mönstret o kanske somnar jag lättare efter en macka.... Hmm mm, lite för mycket av det just nu, borde börja träna lite i tänka på intaget en smula.

lördag 14 maj 2011

torsdag 12 maj 2011

Tessans bullar


Riktigt smaskiga idag :)

Nu blir det värsta bästa reklamen (eftersom den är sann) nu skulle jag behövt Tupperwares frysburkar så jag slipper lägga dom i plastpåsar så papperen knölar sig eller i gamla glasslådor så bullarna i värsta fall smakar kalops och potatis när jag tinar upp dom (inte täta nog), blöta av frost..... sååå sant skrivet!

onsdag 11 maj 2011

känn pressen Therese

Innan kl 12 idag ska jag ha knäppt ett fint kort på Maja och skickat in en grattisannons till arbetarbladet. Det betyder ett glatt barn med rena kläder UTAN yogurt i håret.

måndag 9 maj 2011

mycket på G :)

Nu känns det som om jag har mycket att se fram emot. Maja fyller 1 år på lördag!

Helt otroligt, det har gått ett år, ett tufft år som nu har lättat betydligt och mitt hjärta jublar när den lilla flickan vaknar på morgonen :) Synd bara att hon vill ligga bredvid mig halva natten fortfarande. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det än.

Jag behöver baka till kalaset - baka tårta, en kaka, en form av "bulla". Muffins har jag redan bakat, gooooda och fiiiina.
Tror det blir hallongrottor och en butterkaka. Tänkte försöka använda min Qvick chef till att göra mördeg få se om det fungerar. Roligt att testa mina nya redskap så jag kan vidarebefodra äkta erfarenheter och råd om produkterna jag säljer.


Jag behöver slå in några paket (glöm inte att köpa snören Therese!)
Gärna hinna köpa upp någon fin klänning oxå :)


Jag har en del partyn inbokade de närmaste veckorna som jag längtar till - min nya kick! Fantastiskt vad kul! Jag kan inte säga det nog tror jag.

Emil praoar på Nellis dagis tisdag och onsdag. Det gör att hon är ledig på torsdag istället för onsdag den här veckan. Undrar vad jag ska hitta på för skoj på torsdag då??? Leklandet kanske... men det är inte lika kul när man åker själv vuxen. Nelli tycker säkert det är roligare om vi hittar någon kompis som kan följa med henne i tunnlarna också. Vi får se om någon är ledig....

Något jag däremot inte ser fram emot är morgondagens dr besök - Maja ska ta sin 1års spruta. Hoppas hon inte blir dålig som blivit tidigare. Hon är den första av mina barn som är känslig mot sprutor. Roligt att veta hur lång hon har blivit och hur mycket hon väger. Hmmm... undrar varför det är roligt egentligen?

Börjar fundera på att ta itu med amningen.... börjar fundera sa jag.

Sen fyller Jari år..... och jag ska tatuera mig snart igen.....

Barnen ska fotografera sig tillsammans den 27 maj!

tisdag 3 maj 2011

Vacker som inget annat

första provbaket och snart 1års kalas :)

Idag har jag provbakat inför lördagen då jag ska ha min första Tupperwareträff. Jag har valt att inte ha så många men att låta dom prova några artiklar så vi ska baka muffins, skaka grädde och göra en fruktsås. Hoppas det blir gott :)

Även fast det är mina vänner så är jag lite nervös - det är nog för att det är just mina vänner. Det är lättare att prata inför människor jag inte känner.


Jag jobbar ganska hårt för att nå ut och boka partyn. Jag tror att många har en föreställning av vad Tupperware är (sedan länge tillbaka) så man säger nej utan att tänka sig för och prova igen. Jag är helt såld på grejerna. Hade jag pengarna så skulle jag snabbt byta ut min burkkaos, kniv och skalare och smarta handvispar osv. såååå fina.

Melle fyller år på söndag - jag väntar på att kläderna och leksakerna jag beställt ska komma. Men det borde de göra innan dess. Nästa lördag fyller Maja så jag måste seriöst åka och shoppa både kläder, saker till bak och leksaker innan dess. Vet faktiskt inte vad hon ska få i 1 års present än - det är en svår ålder att köpa till tycker jag. De växer ju så fort ifrån leksaker. Kanske någon gåleksak som de kan åka på i framtiden - typ en egen bobbycar eller nåt.

Lekt Titt ut vid blodpuddings lunch :)

måndag 2 maj 2011

på G

Nu har jag fått hem min Tupperware-väska.... det är inte mycket grejer i den än inte man jag hoppas få den srörre inim kort. Jag är verkligen taggad men jag tycker det är svårt att börja. Det känns lite utnytjande att be mina vänner om att ha partyn... som om jag vill tjäna pengar på dom, men så är det INTE!
Det är bra och fina saker + att jag vill ut och jobba. Pengarna är inte ens prio 1 :)

Vi har rivit farstukvisten i helgen så nu får vi gå in från baksidan ett tag. Skönt att det har börjat, så det blir klart någongång :)

Annars då vad är på G?
Jo, 2 1-års kalas (Maja o Melle) 1 dop (Mio) o Jaris födelsedag.... rolig månad.

kalasdags.... vad innebär det nu för tiden?

I helgen fyller min minsta dotter 7 år - HIP HIP HURRA! Helt otroligt att hon är så stor, min minsta lilla bebis <3 En re...