torsdag 28 april 2011

men vad har jag gjort nu då????

Ikväll var jag på mitt första Tupperwareparty... vad tror ni jag gör?

1. köper saker för pengar jag inte har.
2. anmäler mig som värdinna.
3. blir tupperwaresäljare.

Alla tre!!!


Jag VILL ha dom!!

oj oj oj... men vad kul! Hoppas någon vill ha ett party bara.. annars sitter jag där på pottkanten med tupperware prylar jag måste betala... huuga

lördag 23 april 2011

hur rädd kan ni bli?

Idag blev jag rädd, då menar jag verkligen rädd. Jag undrar om den rädsla jag kan känna är normal? Idag fick jag för mig att någonting kunde ha hänt Jari, Nelli och Emil på sjön i Finland. Han hade inte hört av sig sen i går em och nu hade han inte mobilen på så jag fick inte någon kontakt med honom och jag levde i ovisshet i några timmar tills jag kom på att jag kunde nå dom på hans systers mobil. 
För varje halvtimme mådde jag sämre och sämre, hjärtklappning, ryser, ett tår då och då, orolig i kroppen, vankar av och an, otroligt dåligt humör och fräsig. Är det normalt att bli så här rädd?
När jag väl fick tag på honom så fräste jag något i telefonen och sa att nu vet jag att ni lever - hej då!
Det tog väl ca 4 timmar till innan jag kunde prata med honom utan att vara arg och ledsen. Under den här tiden bygger jag upp olika scener i huvudet om vad som kan ha hänt och till slut är det fruktansvärda saker allting (och ganska orimliga).
Jag tycker jag får fler och fler liknande nojor ju äldre jag blir.... måste motas bort!!! Det blir ju en begränsning i livet om jag ska hålla på så här.... skärpning.

måndag 18 april 2011

Början på ett nytt kapitel

Idag känner jag att jag har tillräckligt med tid och energi till att släppa in ytterligare ett moment i livet - träning. Jag har verkligen legat lågt ända sedan jag blev gravid med Maja men nu ska jag ändra på det. Att träna både ger energi och en gladare Therese.
Huset är så pass iordning gjort nu att jag kan sakta ner, det kryper inte längre i kroppen när jag ser mig omkring. Det enda akuta är att tapetsera upp i lilla hallen så jag kan sätta upp kablarna längs väggen som jag snubblar på titt som tätt när jag är uppe på nätterna.

Så här ser hallen ut just nu.




Det som är kvar är lister, hängare till barnen och lite korgar... kanske byta ut hallmattan också

torsdag 14 april 2011

vad har betydelse??!!

Idag började jag se på en film som jag stängde av efter 5 min.... jag fick se en scen där en drogpåverkad mamma blev av med sitt barn till en knarklangare.... jag står inte ut med att ens se den sorts smärta.
Efter en stund gjorde jag ett nytt försök och spolade förbi början och såg nästan hela filmen. Den gjorde fruktansvärt ont att se.

Jag vet inte vilket land det utspelade sig - sydamerika någonstans skulle jag tippa, fransktalande. Poliser skjuter gatubarn, föräldralösa sniffande barn lever på gatorna - så mycket hat och brist på kärlek. Att människor lever på detta sätt är för mig obegripligt.
Jag fattar inte hur jag kan ha samvete att klaga på sömnlösa nätter, orustat hus och ful bil!!!! Vad har det för betydelse?!
Maja vaknade nyss och var ledsen - det var länge sen jag blev så glad. Jag fick krama och pussa henne och viska hur mycket jag älskar henne. Jag håller henne, vyssar henne, är hos henne tills hon visar att hon klarar det själv.
FY mig att jag glömmer bort att inte ta livet för givet.

tisdag 12 april 2011

nödvändigt

Inatt var det nödvändigt med sömn för mig, för att kunna fungera dagtid. Finns det då något sätt? Ja, när Maja vaknade första gången så tog jag in henne till sängen bredvid mig och vi sov så gott tills Nelli kom och väckte mig strax före 6... Maja sov vidare till halv 7. Snacka om att det är trygghet och  närhet hon vill ha. Tyvärr så måste hon hitta den tryggheten i sig själv och det är jag som måste hjälpa henne med det. Inatt tar vi nya tag.

måndag 11 april 2011

Skriker o skriker o skriker

Nu har det pågått i ca 1 vecka. Maja vaknar på nätterna o skriker. Hon vill att man ska sitta bredvid henne o smeka henne på ryggen men jag kan sitta i evigheter o när jag går så vaknar hon i alla fall igen. När Jari gör det så somnar hon. Lite jobbigt nu inatt då eftersom han åkt o kommer hem på fredag. Jag kan inte så henne att sova! Nu ligger jag o lyssnar när hon gråter o går in o lugnar henne men sen är det igång igen. Vad ska jag göra???? TIPS TACK!

Köket

Halltapeter

tisdag 5 april 2011

målat kaklet i köket

Jag stod inte ut med att se kaklet förstöra min fina tapetsering... så här ser det ut nu.
så är såg det ut innan

kalasdags.... vad innebär det nu för tiden?

I helgen fyller min minsta dotter 7 år - HIP HIP HURRA! Helt otroligt att hon är så stor, min minsta lilla bebis <3 En re...