lördag 27 november 2010

familjens julklapp 2010

Nu är det bestämt - familjens julklapp år 2010 blir ett ps3, punkt och slut. Det känns som en bra investering - jag vet att vi inte kommer att spela ens hälften så mycket som vi tror men kul ändå. En blurayspelare är det ju också, plus att man kan streama musik och film. Ja, det låter bra.

Nu är det lördagkväll, maken är hemma..... men har skottat så mycket snö idag att han sover, jopp, han sover redan... jo, som sagt, han sover redan kl 20 på en lördagkväll. Så vad gör jag, jo surfar runt lite, bloggar lite och traderar lite.

Här är en matta som jag SKA ha i min nya  stora matsal kombinerat lekrum

Klicka här för att stänga bilden

tisdag 23 november 2010

fondtapeten i vårt sovrum



Svårt att se men den bruna och turkosa versionen vill jag ha, den längst ner på fösta bilden.

barntapet jag vill ha

Färgglad tapet från Borås Tapeter

Perfekt i Nellis rum :)
Jag älskar när jag hittar saker som hela jag skriker efter.

Multimedia message


måla o stämpla är livet, tycker Nelli :) tur att familjecentralen finns ändå.

Va Maja kan :)

Observerar min dotter, hon kan:
dricka vatten själv ur flaska o mugg
äta själv (med hela kroppen)
gå genom hela huset när hon håller mig i fingrarna
använda pincettgreppet till att ta smörgåsbitar från bordet (första gången igår)

VARNING! Helt otroligt vad man riskerar att missa om man inte stannar upp o tittar efter.

lördag 20 november 2010

om inget oförutsett händer...

Idag söndag blir det skriva av (om ingen miljonär ringer och bjuder en extra miljon för vårt hur för att vara snäll). Vi gick halva vägen var, och mitt samvete känns rent. Lite surt att tänka om vi spelat våra kort rätt så hade vi fått 60 000 till men det är ingen idé att gå och mala - ACCEPTERA!!!

Tänkte försöka ta barnen till pulkabacken idag. Nelli har inte fått åka utför än, trots att det varit snö ett par veckor snart. Bra väder idag, tror jag. Om jag har tur så får jag med Moa och kanske en kompis till henne. Det är roligare ju fler man är. Hoppas på att få grilla lite korv också men det är överkurs.

fredag 19 november 2010

trist

Man hittade fuktindikeringar i vår källare när man borrade ner till markplattan... inte helt otippat men ändå tråkigt. Köparna blev osäkra och nu är hela affären osäker... ont i magen av allt det här. Men tänker inte ge bort huset så om vi inte få ut det vi vill ha bor vi kvar och tar surt vårat straff och bryter vårt nya kontrakt - TRIST!!
Nu blir det sova av efter man tröst tryckt i sig en stor pizza.... kommer att må apa imorgon. Nattinatt

torsdag 18 november 2010

denna eviga väntan

hmmmm.... väntan igen. Surprise, de borrade hål i golvet och mätte fukt i konstruktionen vi marken - ja, det är trä mot betong byggd på 70-talet, klart det behöver bytas tillslut, men inget akut. Nu försöker dom pruta... men icke sa nicke. Byt bort trät när ni rustar är vårt svar, eller strunta i att köp huset. Kanske dom ska köpa ett hus utan källare??? åh, så less på det här nu - behöver få det här gjort så jag kan börja tänka på andra saker igen, som att njuta av att julen är påväg.

Majsen vägde och mätte sig idag - 67 cm lång och 7280 g - helt perfekt.

Längtar efter min Moa - tur att hon kommer imorgon!!!! :)

onsdag 17 november 2010

besiktning i morgon

Sitter i soffan med en molande värk i magen. I morgon är det besiktning av vårt hus... jag är livrädd att de ska hitta någonting som vi inte vetat om. Vad jag vet så finns det inget att hitta, men man vet ju aldrig med källare. Typsikt om de skulle hitta fukt och börja strula... typiskt mig att hitta på en massa olika hemska scener innan det ens har hänt. Vill att klockan ska vara 11 i morgon så det är över!!!!

Något kul som händer i morgon är att väga och mäta Maja :)

tisdag 16 november 2010

utmaning

Jag har fått utmaning av ryskadockor
Dessa frågor ska jag svara på:

4 mat/inredning TV-program jag gärna ser: (lagt till inredning också)

Halv åtta hos mig
Arga snickaren
Bygglov
Hells kitchen
4 saker jag ätit idag:

grovbröd med ost
banan
köttgrya med potatis
smörgåsrån med ost
4 smaker jag längtar efter.
Maroabou choklad/helnöt
Walnöts glass
pizza
potatisgratäng med kycklingfilé
4 saker på önskelistan:
fortsätta min tatuering
en ansiktsbehandling
Kichen Aid
att få börja rusta mitt nya ´hus
4 smaker jag avskyr:
ärtsoppa
Parmesanost
Ädelost
bruna bönor

Jag utmanar:
http://miasnya.blogg.se/
http://bullmammas.blogg.se/
http://www.bloglovin.com/m/2048793/139560182/s/0/aHR0cCUzQSUyRiUyRnRqZWptYW1tYW1hZGRlLmJsb2dnYWdyYXRpcy5zZSUyRjIwMTAlMkYxMSUyRjAxJTJGMzg2NzE3Mi1saXZldC1ydWxsYXItcGElMkY=

snart kan man andas igen

Idag har budgivningen avslutats.... i väntan på besiktningen då, men jag är övertygad om att ingenting kommer att hittas. Vi har ju ett sånt välomhändertaget hus och har aldrig anat några problem med fukt eller någonting. Jag är nöjd med utgången också, vi har fått en bra slant att rusta för :)

Nu börjar nästa projekt - bestämma vilka moment vi ska rusta upp först, att titta ut tapeter, kolla maskinhyror, packa osv. Riktigt roligt ska det bli :))

Idag har jag varit med Maja och knäppt hennes 6 månaders kort, roligt men hon är svår att få att skratta på beställning så jag hoppas vi får 4 bra kort. Fotografen sa att när hon kommer för att ta sina 1 års kort så kan jag ta med alla barnen och knäppa en del av hennes kort med alla med. Jätteroligt, tycker jag. Jag har sagt att jag vill ha alla barn på ett kort men det blir ju sällan av att man gör det.

måndag 15 november 2010

Det går framåt... men för en del bakåt :(

Den här helgen har gått hysteriskt fort. Vi är ju mitt i en budgivning på vårt hus och det är svårt att tänka på annat, men jag försöker.
Lördagen kommer jag inte ens ihåg längre, men i söndags var jag med Emil och Maja till Valbo och shoppade loss. Alla fick någonting och var glada. Jag ÄLSKAR rea!

Idag har jag sagt adjö till maken igen. Tråkigt eftersom han var hemma så kort tid den här gången. Jag har varit på 3-års kalas - Grattis John ;) Sorgligt dock att vännen min inte är bättre än utan snarare sämre. Jag känner en sån maktlöshet och jag tycker verkligen att det drabbar en oskyldig. Hon om någon är värd att få vara frisk och kry. Hoppas hoppas hoppas hon blir bättre snart - KRAM på dig!

Vår budgivning blev inte klar idag... tror jag. 3 bud har registrerats och mäklaren har inte ringt och sagt att det är slut så jag väntar snällt till imorgon så får vi se vad som händer... nattinatt.

lördag 13 november 2010

helgens mat v.45

Tja, det var ju variationerna jag skulle undersöka under denna rubrik så jag lär ju fortsätta vara ärlig.

Fredag - Strips och köttbullar :/..... Jag hade bara Emil hemma i ca 20 min och då kändes det inte så kul att anstränga sig, men han blir ju gladast eftersom det är ett av hans förstahandsval.

Lördag (lunch) Kycklingwok - inte Emils favorit men min.
Kycklingfilé, frysta grönsaker, äggnudlar, kryddor. Går supersnabbt och supergott!
Till kvällen blir det quasidillias igen :) Emils mat igår och min idag - han ville ha tacos så det blir med tacolfyllning då.

Söndag (lunch) kan tänka mig att vi kör med lite ris, tonfisk och currysås. Enkelt och båda gillar det.
Till kvällen är hela familjen hemma så jag kanske gör en lasange på eftermiddagen som man kan ställa in och gratinera sen på kvällen.

fredag 12 november 2010

ryskadockor: Chokladiga rutor :)

ryskadockor: Chokladiga rutor :)
Dom här bakar jag till innebandyfikat imorgon :)

Fantastikt!

Inatt sov Maja 8 timmar utan mat! Det är ju riktigt bra de. Hon somnade runt 19 som hon brukar och sov ända till 3.11 innan hon vaknade och ville tutta. Sen var jag så utsövd att jag hade svårt att sova djupt efter det utan pendlade hela tiden mellan vaken och sömn. Det känns i alla fall bra att det händer saker - hon åt 50 ml välling igår kväll. Undrar hur mycket det blir ikväll?

Idag har jag kört Jari och Nelli till tåget. De ska åka till Arland för att sen åka till Luleå och vidare till Muornio Finland. Jag får verkligen hålla mig från att få panik ibland - tänk om det händer något? Jag pratade med Jari nyss och några gånger har Nelli fått milda mamma-attacker men med lite mutor så går de snabbt över... tänk man blir ratad för en drickyogurt :)

Väntar på samtal från mäklaren också - i eftermiddag vet jag hur många intressenter vi har, spännande. Jag ska åka till en vän på fika vid 14-tiden vilket är bra så jag kanske kan tänka på någonting annat ett slag.

Nu blir det soffvila till Maja vaknar.... hmmmm.. att ha Nelli borta är nästan som lite semester.

onsdag 10 november 2010

visning i morgon

Imorgon är det sista chansen att visa upp mitt hus och hitta intresserade. Behöver ju minst 2 för att få det pris vi vill ha - det är värt mer än utgångspris och det skulle inte kännas bra att ge bort det för den summan.

Imorgon blir det mammagrupp och finlir i huset innan jag tar barnen innan visningen och går på donken.... sen kommer maken hem. Jag längtar verkligen efter honom nu - känner mig som en ensamstående mamma ikväll, jag behöver bli kramad!

tisdag 9 november 2010

sömn är nyckeln till allt gott

Vi tänker oss en dag efter en natt med avbruten sömn och tidig morgon, du kanske har fått 3-4 timmar sömn max. Du vaknar och det känns som om du aldrig somnat. Dina ögon är svullna, röda och tårfyllda. Din kropp känns tung, öm och kall. Dagen har börjat och du vet att du kommer att få kämpa dig fram till kvällen och bara det gör att det blir ännu lite tyngre.

Kaffet på, morgonmacka bredd och välling i micron... nattens kissblöjor byts medan kaffet bryggs. Barnen ska ha dagens kläder (utom nelli som får grötkläder tills det är dags att byta om för dagis). Kaffe, macka, välling, barn tas i i v-rummet till bolibompa-TV och datorn.

Tiden går och Maja hinner bli trött och ska sova innan vi är redo att gå till dagis ens, så tidigt går vi upp. Irritationen och humöret är inte på topp vilket gör att tålamodet tryter och rösten höjs snabbt vid motgångar. "Hoppas hon slutar skrika och somnar snart innan jag blir TOKIG!"

Efter promenaden till dagis och lämning känns det lite bättre en stund - uteluften gör susen. Barnet sover och du kan andas en stund.

Innan lunch sätter det igång igen - du har småätit lite under förmiddagen för att hålla energin igång och blodsockret dalar snabbt. Sur och irriterad igen, men kan inte sova för du får ingen ro. Plockar rastlöst undan hemma och leker lite med lilla mini innan det är dags för hämtning.
Eftermiddagens aktiviteter måste VERKLIGEN planeras för att förhindra att ditt tålamod tar slut när 2 åringen blir lite för intensiv och du inte orkar vara så aktiv som hon vill att du ska vara. "Snälla, snälla låt mig få ta en fika med en trevlig vän med barn som mina kan leka med". 2-åringen har diskat klart och 5 liter vatten ligger på golvet och du tar itu med att torka och sen vidare till ny aktivitet. Måla, dega, rita, bygga koja, läsa böcker, kafferep och kladd med vatten på rummet.

Eftermiddagen går ändå förvåndande snabb och det är dags för kvällsmat (bebis på armen och flickan återigen vid disken), bad och välling - nattning... Du har klarat det!
Du sitter i soffan och det är tyst och nu får äntligen sova - gör du det???? Nej, du sitter och tittar på tv, pratar i telefon, chattar på facebook och vips så är klockan mycket och du får skynda dig i säng och hoppas på fler timmar för en mer positiv syn på dagen - kanske en utflykt, baka,  badhus eller något annat som är ruskigt kul att göra bara du får SOVA 8 TIMMAR!

söndag 7 november 2010

Multimedia message

Nelli tyckte att hon fick lite lite plats :)

Nr 1 är över

Nu sitter jag här i ett otroligt välstädat hus. Det finns ingenting jag kan plocka undan i väntan på kl 20-tv:n, det har typ aldrig hänt förr :)

Vi hade vår första visning idag  och jag tror det gick bra. Ca 10 familjer var här varav en fam. var riktigt intresserade och fler av de andra skulle komma på nästa visning  nu på torsdag. Hoppas hoppas att det blir ett par som blir intresserade - om dom bara visste vilket bra hus det är. Det har jag lite ångest över - jag vet att det här huset är otroligt välskött och jag vet egentligen ingenting om det nya vi köpt. Tänk om vi lämnar det här fina och välskötta huset och får ett ruckel? Tror inte det, men man kan ju aldrig vara så säker.

Jari var hemma ett par dagar i helgen igen, otippat men riktigt skönt. Saknar dock lite gemensam kvalitetstid den här gången. Städa, städa och åter städa har jag gjort.

Jag har bra vibbar inför veckan som kommer. Tänkte hälsa på mormor och morfar en dag, kyrkan, familjecentralen och stensätrakyrkan, fullt ös :)

Jag har haft alla barnen hemma i helgen, plus att det varit höstlov och vi har inte gjort någonting speciellt. Det är så jag skäms. Måste kompensera storbarnen nästa helg! Undrar vad jag kan hitta på då? Nelli ska åka med Jari till finland över helgen så det blir bara Maja under armen, det underlättar.

torsdag 4 november 2010

baka?

undrar vad jag ska baka till innebandyfikat på söndag????
Förslag tas tacksamt emot.

onsdag 3 november 2010

ljuset i tunneln...

är åter tillbaka. Visst lär jag mata på nätterna men inte alls länge och det är knappt jag kommer ihåg det på morgonen. Idag vaknade Maja och ville upp 5.15 - Nelli 6.15. Om jag får sova på natten (amma ett par gånger) så är jag helt utsövd vid den tiden. Lägger mig runt 22-tiden och får då sova ca 6 timmar. Hade jag inte ammat så skulle jag behövt mer sömn men nu räcker det utmärkt. Redo för en bra dag idag - hoppas de andra är det också!

Den här veckan ägnas mycket åt att städa, fixa och dona. Handla lite fina saker och försöka få huset att se så opersonligt snyggt ut som möjligt, men det är rätt Omöjligt med hundra miljoner stora bebis och barnleksaker.

Moa är inte glad över flytten men det går väl över - hon fick en mjukis elefant på IKEA och vips så torkade tårarna.... tänk den tuffa 11åringen softar till av ett gosedjur :)

måndag 1 november 2010

Multimedia message

veckans fråga - hur mycket sömn behöver du?

När jag får sova minst 4 timmar i streck är jag:
Glad
Påhittig
Pigg
Tillåtande
Omtänksam
Kåt
social
Kreativ
sportig
lycklig

När jag INTE får sova är jag:
Trött
Sur
Degig
Irriterad
Lättretlig
Fientlig
Torr som fnöske
Gnällig
Soffpotatis
Undrar "va fan?!"

visning på söndag

Kika lite vet ja... kanske just din familj blir den lycklige :)

http://www.hemnet.se/beskrivning/958735?r=3

kalasdags.... vad innebär det nu för tiden?

I helgen fyller min minsta dotter 7 år - HIP HIP HURRA! Helt otroligt att hon är så stor, min minsta lilla bebis <3 En re...